De Beste Energiebesparingen
Hoe natuurlijk licht gebruiken om energie te besparen in je huis

Hoe natuurlijk licht gebruiken om energie te besparen in je huis

Geplaatst door 25-03-2023 15:12 door Rianne Wesselink

Het is geen geheim dat de energieprijzen een grote last voor je portemonnee kunnen zijn. Met enkele eenvoudige veranderingen in je huis kun je je rekeningen verlagen en het milieu aanzienlijk helpen. Een van de meest kosteneffectieve methoden om energie te besparen is het gebruik van natuurlijk licht.

Begin met de basis: open je jaloezieën! Open jaloezieën houden minder van het onnatuurlijke licht tegen, en laten natuurlijk licht beter door, waardoor je overdag je lichten uit kunt doen en wat geld kunt besparen. Installeer dakramen of zelfs natuurlijke lichtbuizen om meer energie van de zon op te vangen en te benutten.

Als je natuurlijk licht gebruikt, zorg er dan voor dat je de temperatuur van je huis in de gaten houdt, zodat je geen energie verspilt aan koeling als dat niet nodig is. Tijdens de warmere maanden kun je reflecterende oppervlakken zoals spiegels gebruiken om natuurlijk licht in de ruimte te weerkaatsen en te voorkomen dat je huis te warm wordt.

Zorg ook voor voldoende isolatie in je huis, vooral in plafonds en muren van kamers die aan de zonzijde liggen. Dit houdt de koelte binnen en de warmte buiten.

Ten slotte kun je ook gebruik maken van natuurlijk licht van de maan en de sterren. Het installeren van bewegingsgevoelige spots in je boomgaard zal energie besparen door lichten uit te schakelen als ze niet nodig zijn.

Als je wat energie en geld wilt besparen in je huis, is het ontcijferen van de juiste manier om natuurlijk licht te gebruiken een goed begin. Breng deze veranderingen in je huis aan om zowel je portemonnee als het milieu te helpen!